home contact      
   
     

Breaking News: Winnaar West Europese Super Marathon 2016 !! en topduif Floris NL13-1162834 beste ZLU van de laatste 3 jaar !! Dus asduif Pau 3 jaar en nu ook de beste ZLU duif !!

 
 
Home
 
Historie
 
Hoogtepunten
 
Methode
 
Galerij
 
Artikelen
 
Topkwekers
 
Topvliegers
 
Uitslagen
 
Kampioenschappen
 
Nieuws
 
Contact
 

 
 

Historie Peet & Paloma Solleveld

Duiven zijn onze passie


Hokken N.A. Solleveld & Zn

Van 1973 tot 1977 heb ik onder N.A. Solleveld & Zn samen met mijn vader in combinatie gevlogen.
Dit waren voornamelijk de programma vluchten. Het was toen al meteen raak want het eerste jaar dat er met weduwnaars werd gevlogen werden wij direct al 1e kampioen op de vitesse vluchten. Bevend moest ik mijn eerste bekertje ophalen en oud Kuststrook voorzitter Maarten Vellekoop feliciteerde mij met de woorden. “Mensen dit kan wel eens een hele grote worden “.

Vanaf 1978 tot 1996 gingen wij verder onder de naam Sol-Stra-Sol. De derde in deze combinatie was Arnold van Straten. Dit was een vriend van mijn vader en op zijn tuindersbedrijf bevond zich ons duivenhok. Deze combinatie was vanaf het begin een schot in de roos. Jarenlang werd er gestreden om het generaal kampioenschap. Dit zowel in de club als in de Kuststrook en CC Zuid-Holland.

Comb. Sol-Stra-Sol Hok accommodatie Sol-Stra-Sol

Eind jaren 80 werd er langzaam maar zeker overgeschakeld naar de fondvluchten waar ik zeker meer uitdaging in zag. Ook daar kwamen de successen vrij snel want in 1991 werden wij voor het eerst Grote Fond kampioen in de Kuststrook. In 1993 werden wederom Grote Fondkampioen van de Kuststrook met als klap op de vuurpijl eerste worden van de West Nederlandse Marathon.Peet Solleveld,
R. Florizoone en John van Holstein

In 1996 ben ik John van Holstein tegen het lijf gelopen en op verzoek van John zijn we direct een combinatie gestart.Deze combinatie was direct uitermate succesvol. Spelend onder de naam Solleveld-Holstein zijn in zeer korte tijd fantastische resultaten neergezet. O.a zijn we 1e Superfond van Zuid-Holland geworden. Toen nog één afdeling. Deze combinatie had volgens mij nu nog bestaan maar John is op achtenveertig jarige leeftijd ziek geworden en kort daarna overleden. Hij heeft het laatste jaar niet meer mee kunnen maken dat we 1e ZLU vluchten zijn geworden in de Afdeling 12 want in Mei 2002 is hij gestorven. Na een conflict met zijn vrouw ben ik eind 2003 daar weggegaan en kon een stukje land huren achter het verenigingsgebouw. Vanaf 2004 is er daar gestart en heb ik enkele vluchten meegedaan. Daar de interesse van mijn dochter grote vormen aannam heb ik haar lid gemaakt en vanaf 2005 vliegen wij onder de naam P.Solleveld & Paloma. In 2005 met een jonge ploeg de NPO vluchten meegedaan en op de eerste NPO vlucht vanuit Bordeaux werd direct alweer de eerste gespeeld met de fantastische Ruby Star.Daarna is het in een stroomversnelling gegaan. Hoogtepunt is wel de 1e Nationaal Bordeaux bij de jaarlingen met Henkie Graszaad. En niet te vergeten de 4e Nationaal Barcelona met de Stropdas. Maar ook de pretentieuze titels keizer van de ZLU en de Super Prestige behoren inmiddels tot de behaalde resultaten. Meerdere malen ZLU kampioen van de afdeling. NPO kampioen van de afdeling. Maar ook alle titels in Noord en Zuid Holland staan inmiddels op de erelijst. Zoals het wederom winnen van de West Nederlandse Marathon. Bekijk de kampioenschappen maar eens goed. Inmiddels al dik 20 jaar bij de absolute top op de marathon vluchten.

vlieghokken van Solleveld-Holstein kweekhok van Solleveld-Holstein

 
820029 bezoekers sinds 11-2012
© 2024 - Microbel Nederland